Basisschool in overstromingsgebied

Na de ongekend hevige regenval in juli en augustus en de daarop volgende overstromingen kwam meer dan 30% van Pakistan onderwater te staan. De schade is enorm, slachtoffers in de duizenden en meer dan 33 miljoen (2x NL) die moesten vluchten en huis en haard onder water. De hulp komt moeilijk op gang en via de regering worden minderheden (Christenen) als 2e rang burgers behandelt. Via het PAR netwerk komen we snel in actie om voedsel, kleding en spullen die nodig zijn ter plaatse (ook aan arme moslims en hindoes) uit te delen.

Tijdens het 2e bezoek van Bischop Yaqub Paul vroegen de kinderen wanneer de school weer zou beginnen?

Het was al 10 weken na de overstroming en hij belde wat we zouden kunnen doen, welke financiële middelen zijn er? In de vorige nieuwsbrief melde we het plan om een grote tent te kopen (voor 50 kinderen), toen Yaqub ter plekke kwam om alles door te nemen met de lokale pastors bleek er dat een stukje grond heel goedkoop aangeboden werd. Na overleg veranderde het plan en werd de grond en ruïne gekocht. 

Lokale bevolking hielp met de bouw, eerst werd er gesloopt (stenen zijn hergebruikt), gebeden en werd de grond geëgaliseerd.

Op 28 November was de inschrijving geopend en kon de school beginnen. 

Met 2 leraressen en voorgangers echt[aar van lokale kerk is er een maximaal in wat ze aankunnen van 139 kinderen. We zijn zo dankbaar. Momenteel zijn we bezig met een toiletgebouw, tafels en stoelen voor de onderwijzers en dikke kleden voor op de grond omdat de kinderen op de grond zitten. Hopelijk kunnen we in de volgende nieuwsbrief een update hierover geven.