Kerst 2023

December is een maand vol kerstvieringen, en voor pastors en hun partners is het een druk maar prachtig seizoen. Mensen komen graag samen om te genieten van gemeenschap, heerlijk eten, en soms kleine geschenkjes voor de kleintjes.

In het buitenland, waar History Makers Pakistan betrokken is bij vijf opkomende kerken, wordt deze tijd van het jaar extra speciaal. De pastors en hun families worden ondersteund met nieuwe bijbels (sommigen hadden niet eens een volledige bijbel), warme sjaals om de kou te trotseren, en schoenen voor de kinderen – een weerspiegeling van de armoede waarin ze leven.

Niet alle kerken hebben het geluk een eigen gebouw te hebben, dus sommige vieringen vinden buiten plaats. Ondertussen zijn de kerken in de stad financieel iets stabieler en beschikken ze over meer middelen vanwege hun langere geschiedenis van kerstvieringen. Dit verschil in omstandigheden is duidelijk te zien.

Bekijk hieronder enkele foto’s van de kerken in de stad.

Kerstviering nabij grens India

Kerstviering Hameed

Hameed heeft niet alleen zijn eigen kerk, maar hij steunt ook de christenen die werkzaam zijn in een steenfabriek. Dit jaar konden we hem ruimschoots ondersteunen, waardoor hij in staat was om veel te delen met weduwen en de allerarmsten in zijn gemeenschap.