Directe hulp voor Pakistaanse slachtoffers van godsdienst rellen

Beste mensen,

Afgelopen week zijn we opgeschrikt door verschrikkelijk nieuws van onze broers en zussen in Pakistan. Vandaar in een extra oproep. Afgelopen donderdag 17-08-2023 is een groep van ongeveer 1000 moslims al plunderend en verderf zaaiend door de christelijke wijk getrokken in Jaranwala, vlakbij de stad Faisalabad.

Meer dan 380 gezinnen zijn hierdoor getroffen. Werkelijk geen huis is meer heel, en veel mensen zijn alles kwijt. Afgelopen nachten hebben ze in de open lucht moeten slapen, zonder spullen, eten of drinken. Hun huizen en bezittingen en ook koeien en huisdieren zijn verbrand of gestolen.
Gelukkig, God zij dank, is er voor zover wij weten niemand gewond geraakt of overleden bij deze grote aanval.

De mensen hebben zich buiten verzameld en slapen daar gezamenlijk. Er is gebrek aan alles; eten drinken, dekens. Kleine kinderen hebben nu snel melk nodig,
ouderen en kwetsbaren voedsel. De beelden van de ravage zijn verschrikkelijk. Een kerk en alle huizen zijn verbrand, mensen zijn al hun bezittingen kwijt.

De afgelopen tijd zien we dat haat richting christenen toeneemt, mede door acties zoals Koranverbrandingen in het Westen. De politie was afgelopen donderdag ter plaatse maar heeft weinig tot niets gedaan om de schade te beperken. Christenen zijn aan hun lot overgelaten

De overheid heeft toegezegd te zullen helpen bij het herstel. Wat hiervan terecht komt zullen we nog moeten zien.
Voor de eerste nood zijn mensen in ieder geval afhankelijk van hun medebroeders en zusters. We zijn vorige week al geweest om moreel en geestelijk te steunen.
Wij staan klaar met een team dat kleding en goederen gaat brengen… en geld… er is voedsel, melk en medicijnen nodig wat ter plaatse gekocht moet worden.
Veel NGO’s (humanitaire organisaties) staan onder strikte controle of worden geweerd, maar wij kunnen vrij geld sturen doordat het via de zakelijke rekening kan.
We hopen dat je wilt bijdragen, alle hulp is welkom en wordt rechtstreeks doorgestuurd. Onze partners daar kijken waar en hoe de hulp het beste ingezet kan worden.

Wil je helpen? Gebed is belangrijk. Bid voor rust in de regio, dat toegezegde hulp snel op gang komt. Bid voor vrede voor mensen en kinderen die deze angstige dag nog op hun netvlies hebben staan. Bid dat ze zich gezien en gesteund voelen door medechristenen dichtbij en ver weg.

Wil je bijdragen? Je kunt je gift overmaken op Iban. NL34 INGB 0008473522 onder vermelding van ‘Jaranwala’.  

Je bijdrage, groot of klein, sturen we door en maakt direct verschil in hun leven. We zullen waar we kunnen de komende tijd updates geven over de herstelwerkzaamheden.

De eerste hulp aan deze mensen is inmiddels in volle gang. Hieronder is te zien hoe pakketten met kleding word klaargemaakt.