Update basisscholen

In Lahore hebben we in 2 wijken waar veel Christenen wonen, de afgelopen 2 jaar, 2 scholen geopend.De eerste was in de kerkzaal van Bischop Yaqub, die zat snel vol en we hebben “huis #3” naast de kerke gekocht en dat tot schooltje verbouwd. Deze zomer hebben we daar een “speeltuintje” gemaakt zodat de kinderen in de vakantie periode veilig ergens met elkaar konden spelen.

In de kerk van Pastor Hameed zijn de verbouwingen voor aparte lokalen in volle gang. Speelplein wordt op het dak gemaakt. Nu nog in de kerkzaal en daar hadden we zaterdag ochtend een zondagschool programma.

De derde school die we ondersteunde is door een buitenlandse NGO overgenomen en we zijn daar blij mee. Door de overstromingen is bij een PAR pastor zijn kerk en school weggespoeld. Bij het uitdelen van kleding en voedsel kwamen de kinderen vragen wanneer ze weer naar school konden…….. al 8 weken niks…..
We gaan nu deze school steunen, de pastor is betrouwbaar en wil graag. 2 leraren en een half jaar salaris zijn al beschikbaar. Nu nog een “schooltent” en school materiaal (+ transport naar District Rahmin Yar), hiervoor zoeken we naar sponsoren.